Zoeken

Doelgroep: Burger

Zelfmoord leidt tot polarisatie in moskee

Een zelfmoord verdeelt de gemeenschap. Imam Khalid Benhaddou getuigt over de manier waarop hij als polarisatiestrateeg de situatie wist te ontmijnen.

Meer info

“Strijd rond Verlichting grootste polarisatie vandaag”

Naar aanleiding van het boek 'Verdwaald in Verlichting', praat Wij-zij met Khalid Benhaddou over wat hij ziet als de grootste polarisatie vandaag: de strijd om de Verlichting

Meer info

Biedt de islam handvaten tegen polarisatie?

Soms lijkt het of het debat over islam de polarisatie enkel lijkt te voeden. Maar ook het tegendeel is waar. Imam Khalid Benhaddou bespreekt in dit filmpje waar de leer juist oproept tot depolarisatie.

Meer info

Koen Aerts over de aanpak van de collaboratie na WOII

Hoe ging de Belgische staat na de oorlog om met geradicaliseerde collaborateurs? Hoe werkte dit een verdere polarisatie in de hand?

Meer info

We have the Choice, een verbindend burgerinitiatief

Cirkels zijn een hedendaagse creatieve vorm van een oud, vergeten ritueel. In de veilige omgeving van de Cirkel staan diep luisteren en openhartig spreken centraal.

Meer info

Handleiding: van polarisatie naar verbinding in buurten

Hoe kan je als gemeente of buurtprofessional vroegtijdig polarisatie op buurtniveau signaleren, voorkomen en verminderen?

Meer info

‘Deradicalisering’: Wetenschappelijke inzichten voor een Vlaams beleid

Het Vlaams Vredesinstituut wil met dit boek internationaal onderzoek over gewelddadig extremisme vertalen naar het beleid en de praktijk in Vlaanderen.

Meer info

Preventieve aanpak op school na couppoging in Turkije

De mislukte staatsgreep in Turkije in juli 2016 dreigt de relaties tussen verschillende gemeenschappen in het Antwerpse Atheneum te vertroebelen. De directrice grijpt in.

Meer info

Hoe gaan gidsen in Kazerne Dossin om met polarisatie?

Als gids in Kazerne Dossin kan je je nu en dan verwachten aan gepeperde uitspraken. Hoe ga je daar als gids best mee om?

Meer info

Burgemeester Bart Somers over de lokale aanpak van polarisatie in Mechelen

Voor de aanpak van polarisering en radicalisering kan de stad een positief trackrecord voorleggen.

Meer info