4/10/2022: Burgerschapsreflex van Odisee Hogeschool zoekt leerkrachten!

Kan je over alles praten in de klas? Hoe laat je leerlingen constructief in dialoog gaan over seksuele identiteit of dekolonisatie. En hoe reageer je als leerkracht op leerlingenuitspraken die radicaal ingaan tegen je eigen waardenkader?

Leerkrachten die leerlingen burgerschapscompetenties willen aanleren, worstelen met deze vragen. Constructief leren argumenteren over maatschappelijke thema’s staat sinds de vernieuwde onderwijsdoelen centraal in onderwijs, maar de praktijk is weerbarstig. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat leerlingen laag scoren op het vlak van burgerschapscompetenties en leerkrachten zich te weinig geschoold voelen om een dialoog over gevoelige thema’s te faciliteren.

Project BurgerschapsReflex van Odisee hogeschool wil leerkrachten secundair onderwijs daarom ondersteunen in het voeren van een klasgesprek over gevoelige maatschappelijke thema’s.

Op 4 oktober 2022 starten ze hun leergemeenschap voor leerkrachten met een gratis vorming (keuze tussen online of fysieke vorming).

  • fysieke vorming tijdens de voormiddag (campus Warmoesberg Odisee
    Brussel).
  • online vorming tijdens de namiddag

De deelnemende leerkrachten krijgen ook kant-en-klaar leermateriaal mee om tussen oktober en januari uit te testen in de klas. In januari volgt er een korte bevraging over de ervaring met het materiaal.

Heb je interesse om deel te nemen aan deze leergemeenschap? Mail naar eef.cornelissen@odisee.be. Deelname is gratis. De plaatsen zijn beperkt.

Meer info