Agenda

14/10 Facts to Act: Voor denkers en doeners

  • 14/10/2022 - 15/09/2022
  • Cultuurcentrum Lamot, Mechelen

Op 14 en 15 oktober organiseert het Hannah Arendt Instituut Facts to Act, een jaarlijkse conferentie over actuele maatschappelijke thema's, gericht op het in de praktijk brengen van wetenschap. Vrijdag 14 oktober is de dag voor professionals met onder andere een keynote van David Van Reybrouck, panelgesprekken over democratie, sport en de Vlaamse canon en interactieve workshops over jeugdwerking en burgerschap. Op zaterdag 15 oktober wordt de gratis dag voor iedereen georganiseerd, met panelgesprekken, stands van diverse organisaties, dj-set en podcasthoek en als afsluiter een hulde aan Caroline Pauwels door Ish Ait Hamou, Herman Van Goethem, Primrose Ntumba en Jean Paul Van Bendegem.

Hoe maak je wetenschap impactvol? Hoe zorg je dat wetenschappers, politici, professionals en burgers samen tot actie komen? Je brengt hen samen in lezingen, debatten en workshops. Je zet feiten centraal en daden als doel. Je laat de gasten spreken én luisteren, tot ze met oplossingen komen waarmee doeners aan de slag kunnen in onze steden en gemeenten. Dat is het doel dat Hannah Arendt Instituut en de stad Mechelen voor ogen hebben op Facts to Act.

Programma

Maar het gesprek wordt pas echt zinvol als alle meningen op tafel komen. Kom meepraten, denken en doen. Op de eerste dag is er een uitgebreid aanbod vooral gericht op professionals. Op dag twee gaan de deuren open voor iedereen.

Niets doen is een optie, maar is het ook de jouwe?

  • Vrijdag 14 oktober – dag voor professionals
    Lezingen, workshops en debatten voor professionals en wetenschappers. Wetenschappelijke kennis op een toegankelijke manier bij de juiste mensen brengen, zodat die ermee aan de slag kunnen in hun organisatie, beleidsorgaan of bedrijf. Uiteraard is iedereen die geboeid is door ons programma, meer dan welkom!
  • Zaterdag 15 oktober – gratis dag voor iedereen
    Op zaterdag gaan de deuren op voor iedereen – jong en oud. In en rond de Lamot site kan je komen denken, praten en doen: sportworkshops, debatten, lezingen, muziek, podcasts, boeken en meer. Samen met prominente gasten brengen we wetenschap op mensenmaat. Een dag om te leren én plezier te maken. Met als afsluiter een hulde aan Caroline Pauwels.
Facts to Act
Schrijf je in