Agenda

20/10 Erfgoedlab: Hoe omgaan met polarisatie?

  • 20/09/2022
  • Reinwardt Academie, Hortusplantsoen 2, 1018 TZ Amsterdam, Nederland

Reinwardt Academie organiseert samen met Wij-Zij, Faro en Heritage Lab dit Vlaams-Nederlandse Erfgoedlab, waar we ons verdiepen in de rol van erfgoed en de erfgoedprofessional bij polarisatie. We gaan in op wat we wel – en niet – verstaan onder polarisatie en hoe u deze thematiek kan benaderen in uw professionele praktijk. Schrijf je in voor 9 oktober 2022!

Foto: Cottonbro, Pexels

Kennis van en inzicht in polarisatie is belangrijk voor de erfgoedprofessional van de 21e-eeuw. Hoe namelijk omgaan met een omstreden monument, straatnaam of herdenkingsbord in de openbare ruimte? Hoe betrekt u erfgoedgemeenschappen, ook als zij ogenschijnlijk conflicterende opvattingen hebben? En wat als u als organisatie zelf in een polarisatiedynamiek terechtkomt?

Op deze Vlaams-Nederlandse discussiedag verdiepen we ons in de theorie, praktijk en ethiek van polarisatie. We openen de dag met een lezing van Tomas Baum van Museum Kazerne Dossin over wij/zij denken. In de middag gaan we in gesprek over de praktijk, op basis van ervaringen uit het VK. Aan het eind van de dag heeft u nieuwe perspectieven en mogelijkheden om uw praktijk mee te verrijken.

Deze dag gaat door op 20 oktober 2022, met als uiterste inschrijvingsdatum 9 oktober 2022. Meer informatie en mogelijkheden tot inschrijving vind je hier.

Reinwardt Academie Erfgoedlab
Hoe omgaan met polarisatie?

In samenwerking met Wij-Zij, Faro en Heritage Lab