Tools & tips
06 september 2022

Educ8 NL – een didactisch aanbod voor middelbare scholen om weerbaarheid op te bouwen tegen polarisatie

Inhoud op maat van leerlingen en leerkrachten uit 6 religieuze/levensbeschouwelijke wereldbeelden.

EDUC8 biedt verschillende didactische pakketten aan. Via de Deep Modules kan de kennis over de eigen religie of levensbeschouwing verdiept worden. De Shallow Modules vormen daarentegen een eerste kennismaking met een 'andere' religie of levensbeschouwing. EDUC8 hoopt zo om, aan de hand van verschillende onderwerpen, weerstand te bieden tegen polarisatie en radicalisering bij jongeren vandaag. EDUC8 is een interdisciplinair en veelzijdig project ontworpen om weerstand op te bouwen bij kinderen en jongeren tegen radicalisering en polarisatie. Dit door middel van levensbeschouwelijk onderwijs op middelbare scholen en buitenschoolse contexten.

Educ8 NL
Meer informatie

Didactische pakketen met betrekking tot levensbeschouwing om bij jongeren weerstand op te bouwen tegen schadelijke polarisatie

Praktijkvoorbeelden

Burger, Onderwijsprofessional

Hoe onderzoek je een gepolariseerd thema?

Marie Figoureux gebruikte cartoons om tijdens haar doctoraatsonderzoek een scherper inzicht te kunnen formuleren met betrekking tot het onderwerp radicalisering, een sterk gepolariseerd thema

Meer info
Burger

Kan je als journalist depolariseren?

Tim Verheyden, journalist, presentator en reportagemaker legt als journalist de focus op polarisatie, desinformatie en fake news. Hoe gaat hij om met toxische polarisatie en het verhoogde wantrouwen naar de journalistiek?

Meer info
Onderwijsprofessional

Nieuwe Podcast: Clash in de Klas

Wij-Zij ondersteunt de ontwikkeling van een nieuwe podcast, een samenwerking van het Hannah Arendt Instituut, Knack, GO! Gemeenschapsonderwijs en het Vlaams VredesInstituut.

Meer info